Reserveer

En nou eruit..of eigenlijk…erin ;-)

Het vaarseizoen staat voor de deur!

Langzaam maar zeker ontwaakt de jachthaven uit haar winterslaap. Het ijs in de haven smelt, het restaurant draait weer op volle toeren en de technische dienst strekt haar stramme ledematen.

De kantoren zijn ook weer bezet. De administratie, winkel en receptie is op werkdagen geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur. De havenmeester is vanaf nu op werkdagen aanwezig van 12.00 uur tot 17.00 uur, en vanaf 7 april in de weekenden (za/zo) van 09.00 tot 17.00 uur. In het hoogseizoen zal het havenkantoor vooral in de avond langer open zijn. Dit om het personeel van het restaurant te ontlasten als er een verlate passant binnenkomt.

Bezetting vanaf 7 april

Maandag:
receptie, administratie en winkel van 09.00 tot 14.00
Dinsdag: 
receptie, administratie en winkel van 09.00 tot 14.00
Woensdag: 
receptie, administratie en winkel van 09.00 tot 14.00
havenmeester: van 12.00 tot 17.00
Donderdag:
receptie, administratie en winkel van 09.00 tot 14.00
havenmeester: van 12.00 tot 17.00
Vrijdag:
receptie, administratie en winkel van 09.00 tot 14.00
havenmeester: van 12.00 tot 17.00
Zaterdag:
havenmeester: van 09.00 tot 17.00
Zondag:
havenmeester: van 09.00 tot 17.00

Dit zijn de minimale tijden, in de praktijk zullen de tijden waarschijnlijk een stuk ruimer uitvallen. Dit zal vooral in het hoogseizoen het geval zijn.

En nou eruit, of eigenlijk…. erin 😉

Vanaf maandag 26 maart zullen we de schepen die op de kant staan weer te water laten. Heeft u voor die tijd nog werkzaamheden uit te voeren aan uw schip? Laat het de havenmeester dan even weten zodat hij er rekening mee kan houden! Bij geen bericht uwerzijds zullen wij de schepen conform planning vanaf 26 maart, last out- first in, te water brengen. Dus, was u er als laatste uit, dan gaat u met gezwinde spoed als eerste er weer in, tenzij u van tevoren overlegt.

Verandering voor de innerlijke mensch…

Arjen, de trouwe chef-kok die ons 6 jaar lang door dik en dun terzijde stond, heeft besloten het wat rustiger aan te gaan doen. Hij gaat in een minder seizoensgebonden bedrijf werken met vaste tijden. Lang tijd om te treuren was er niet: Frans en Tjisse meenden dat het nu hun beurt is: met de nieuwe voorjaarskaart hebben ze hun punt wel gemaakt! Het enthousiasme spat er vanaf en we laten u graag kennismaken met de nieuwe gerechten.

Riddle of the Sands flottielje

Het is in het Duits, uit het blad “Die Yacht” maar interessant genoeg om hier te plaatsen. De naamgever van ons restaurant (en persoonlijke held) komt uitgebreid aan bod.

dieyachtthumb

Raid Extreme

Raid Extreme, 3 september 2016
Helden zijn het: de mannen en vrouwen die meedoen aan de Raid Extreme 2016.

Opzet
De bedoeling van de Raid Extreme is om met een vaartuig een bepaalde route af te leggen. Omdat er voor ieder deel van die route andere vaardigheden van schipper en schip worden verwacht probeert iedereen met het meest ideale schip aan de start te komen. Van kano’s tot zeilboten, alles is toegestaan zolang er maar geen motorvermogen aan boord is.

Op de pagina van Koos Winnips leest u meer over deze bijzondere race die start op Jachthaven Lauwersmeer in Oostmahorn.

06_08930 ©ThMartinez. STOCKHOLM , SWEDEN, 26 JUNE 2006. Archipelago Raid 2006 (26-30 June 2006) Day 1 - Leg 1 First leg, "TIDERMANS" ANDERS LEWANDER(SWE) and HANSE THORSLUND(SWE) first at 1st CP in Badholmen.

105cdd_b0ef05a0b82749b0b8daa5e15b7ab422 105cdd_92677f100086460e8342bf89c08f5ced

Optredens 28 november en 12 december

Wij zijn, bij hoge uitzondering, een week gesloten geweest.  Dat zijn we al bijna weer vergeten en we beloven dat we vanaf nu weer alle dagen van het jaar geopend zijn. Om de nieuwe keuken te vieren, maar ook omdat het altijd enorm gewaardeerd wordt, hebben we twee bijzondere avonden voor u:

Graag nodigen we uit om op 28 november te genieten van een optreden van Inez Timmer met “Jazz and the Cities”. Op 12 december doen de mannen van The Joint String Friends het nog een keer. Twee bijzondere avonden. Voor wie deze nog niet eerder heeft meegemaakt is dit een niet te missen kans. Deze artiesten zijn namelijk maar lastig te strikken voor een restaurantje als het onze.

Hier vindt u meer informatie