Reserveer

Flottieljes

Waddenflottielje naar het oostelijk wad

Leer alles over het wad met de Waddenflottielje: op het Wad leven duizenden zeehonden. Maar waar zie je die dan? Noordpolderzijl is het kleinste haventje van Nederland, met zeilerscafé. Maar hoe kom je daar met een boot? Op Rottumeroog woonden mensen. Maar hoe zag dat er dan uit? Sterker nog; wie weet nog hoe het Wad er uitziet bij laag water, als je met boot (en je blote voeten) in het slib staat?

waddenflottielje

Kennis delen

Om die vragen te beantwoorden, worden er vanuit Jachthaven Lauwersmeer flottieljes georganiseerd, waarbij diverse zeil- en motorboten de oostelijke delen van het Wad gaan bevaren. Het delen van kennis is daarbij het doel. Ondermeer het berekenen van waterstanden, navigeren en tochtplanning komen daarbij aan bod. Boten die daarvoor geschikt zijn, gaan droogvallen bij laagwater, anderen zullen in de diepere geulen voor anker moeten wachten.

Veilig

Omdat er echte ‘zeerotten’ meevaren die u met raad en daad terzijde staan, is de tocht ook te doen voor minder ervaren lieden. Iedere boot met beperkte diepgang mag mee.

Proviand

Oude zeevaarders moesten zich vroeger maar zien te redden op zee. Bij dit flottielje gaat het er echter anders aan toe: nadat ‘s avonds de schepen een gezamenlijke ankerplek hebben opgezocht, komen de koks van het restaurant op de jachthaven het eten brengen! De oude zeebonken van weleer moesten eens weten..

Waarheen?

De waddentochten kennen verschillende bestemmingen. Er zijn er bij die droogvallen onder Schiermonnikoog of Engelsmanplaat. Maar voor gevorderde zeilers zijn er ook tochten naar Greetsiel, Juist of andere waddeneilanden. Kies gewoon een tocht die bij uw ervaringsniveau past, en groei mee naar andere bestemmingen.

Kosten

De organisatie stelt zich ten doel haar kennis te delen en mensen de schoonheid van het Wad te laten ervaren. Behalve het eten en drinken (soms zijn er gezamenlijke maaltijden) zijn er geen kosten.

Website

Op de site van de waddenflottielje-vaarders kunt u alle informatie vinden en zich aanmelden.