Reserveer

De haven

Ruime ligplaats

Voor een mooie en ruime ligplaats bent u bij ons aan het juiste adres. In Jachthaven Lauwersmeer zijn 360 ligplaatsen. Omdat ruimte geen probleem is, zijn de boxen ruim opgezet. Het is een mooie haven voor zeiljachten, motorboten en catamarans. Bovendien zijn wij het hele jaar geopend, waardoor er altijd toezicht op uw boot is. Bij ons ligt u boot dus veilig, op een prachtige, rustige locatie, van waaruit u alle kanten op kunt.

JachthavenLauwersmeerOostmahorn

Onderhoud en winterstalling en winterstalling

Ons onderhoudsbedrijf, Scheepstechniek Lauwersmeer, staat dag en nacht voor u klaar om te helpen bij storingen, onderhoud of zelfs complete refits van uw jacht. We hebben een hellingbaan waar we schepen tot 20 ton uit het water kunnen halen en beschikken over een hijs- en treklier voor boten tot 3,5 ton. Ook voor het traileren van grote catamarans draaien we onze hand niet om: in plaats van te hijsen, wordt uw schip met een hydraulische botenkar uit het water getild. De verstaging hoeft er niet eens voor los gemaakt te worden!

Onderhoudt u uw schip liever zelf? Ook dat kan, in onze werkplaats op het werfterrein. Hier kunt u zelf aan de slag, zolang u het gebruikte gereedschap maar weer terughangt. Het mooie van deze werkplaats is dat u hier ook andere botenliefhebbers treft, met wie u ervaringen kunt delen en aan wie u hulp kunt vragen.

Ook voor winterstalling zijn we u graag van dienst.

Catamarans

Omdat in Jachthaven Lauwersmeer van oudsher een groot aantal trimarans en catamarans hun ligplaats hebben, is onze botenkar aangepast om ook grote catamarans aan te kunnen.

Zeil- en motorjachten Lauwersmeer

Voor zeiljachten is onze haven bijzonder geschikt, omdat u in no-time het Lauwersmeer, het Wad of zelfs de Noordzee op vaart. Maar er zijn ook veel mooie binnenwateren in de omgeving van Jachthaven Lauwersmeer, die erg geschikt zijn voor motorboten. Het Oostelijk Wad, bijvoorbeeld, is hier ideaal voor! In zes uur vaart u met een motorboot over het Wad naar het Duitse Waddeneiland Borkum, en ook Ameland en de andere Nederlandse Waddeneilanden, zijn vanaf het Lauwersmeer heel goed te bereiken!